Presseklip

André Lundquist går efter på en poetisk måde at vise os billeder fra vores hverdag.
André Lundquist går efter på en poetisk måde at vise os billeder fra vores hverdag.

Hverdag hos Grothe

Der er fernisering på en udstilling med ‘Hverdagsbilleder’ af André Lundquist hos Galerie Knud Grothe

Af Jesper Bjørn Larsen
Galerie Knud Grothe åbner lørdag den 7. januar for en ny udstilling med billedkunstneren André Lundquist.Her er der mulighed for at se billeder af vores hverdag. Ikke der hvor vi har travlt, men i de øjeblikke, hvor verden står stille og der er tid til eftertænksomhed og fordybelse.

Kunstneren udvider sit billedsprog ved at bruge blyant, tusch og tapet sammen med sine oliefarver.

Det giver en forskellighed og danner de mange lag, som øger og styrker fortællingen.

Der er fernisering fra kl. 11-15, og Charlotte af Rosenborg vil holde åbningstalen kl. 11.15, hvor kunstneren også vil være til stede.

Udstillingen vil kunne ses i galleriet på Jægersborg Allé 11 frem til den 29. januar.

Publiceret: 06. Januar 2012 16:00
Industriens Uddannelsespris til Haldor Topsøe A/S.Haldor Topsøe A/S er på Industriens Uddannelsesdag i dag blevet tildelt Industriens Uddannelsespris 2001. Prisen blev overrakt af departementschef i Undervisningsministeriet Henrik Nepper-Christensen på vegne af undervisningsminister Ulla Tørnæs.
– Virksomheden har gjort en ekstraordinær og meget helhjertet indsats for at få unge til at interessere sig for det naturvidenskabelige område – og har på den måde arbejdet målrettet for at imødekomme virksomhedens behov for kvalificeret arbejdskraft, sagde Henrik Nepper-Christensen blandt andet i begrundelsen.

Støtter mange aktiviteter
Haldor Topsøe A/S har dels skabt sig en meget aktiv profil i forhold til unge helt fra folkeskolen over erhvervsskolerne og gymnasiet til universiteter og forskermiljøer. Men virksomheden har også valgt at støtte mange forskellige typer af aktiviteter som f.eks. efteruddannelse af lærere, bogudgivelser rettet specielt til uddannelsessøgende og stipendiater til forskere.

Samtidigt har virksomheden i udpræget grad fokus på udvikling af den eksisterende arbejdskraft gennem videre- og efteruddannelse. Vel at mærke en indsats, der er rettet mod alle medarbejdergrupper.

Dansk Industri uddeler Industriens Uddannelsespris til en studerende, virksomhed eller uddannelsesinstitution som anerkendelse af en særlig indsats eller nyt initiativ på uddannelsesområdet. Det er Dansk Industri i Storkøbenhavn der har indstillet Haldor Topsøe til Industriens Uddannelsespris.

Årets Uddannelsespris består foruden et diplom i år af et maleri af kunstneren André Lundquist.

Intenst farvespil i ny udstilling

“[…] Med en sikker og poetisk hånd tegner André Lundquist en smuk og farverig verden.
Ved første øjekast virker alt roligt og idyllisk. Måske endog lettere afdæmpet.
Men bag farvernes lette og svage toner brænder der en ild af kraft og intensitet, som kun holdes tilbage af rammen.”

Carl Chr. Madsen, Frederikshavn

**************************************************

André Lundquist i Galleri Marta

“[…] André Lundquists billeder er kendetegnet ved at være aktuelle og vise en fællesmenneskelighed på tværs af religion, køn, race og kunstnerisk holdning. Han maler ikke, hvad der er oppe i tiden, men har sin helt egen stil […]”

Marianne D. Cornett, Frederikshavn, 29. juli 2005

**************************************************

Rundt i Danmark

“[…] Den aktuelle udstiller er maleren André Lundquist. […] Det er maleri, hvor mennesket er i centrum – primært flere mennesker sammen. Der ligger en fortælling i de enkelte billeder, han fortæller situationer fra menneskelivet.”

Kristian Jensen

**************************************************

Kirsten Kjærs Museum

“[…] Højdepunktet på museet får man, når man kommer ind i seperatudstillingen med André Lundquist og Zura. […] Især den aflange gallerigang med de større malerier er interessant. Som man kan se, arbejder de fortrinsvis med menneskekroppen, men på vidt forskellig måde. André Lundquist er fortættede sindsoplevelser, som det kan være svært at løsrive sig fra, når først man er indfanget.

[…] André Lundquists farveholdning og fladebehandling samt de ornamentalt slyngede konturlinjer får også én til at tænke på på symbolismen omk. 1890’erne med navne som Willumsen, Gaugain, Schiele og Klimt. André Lundquist er dog helt sin egen, både i kraft af de mange indholdsmæssige betydninger, man finder i billederne, men også på grund af hans særlige intense malerkraft.

[…] Man tænker, oplever og sanser med André Lundquist”

Pier Maria Andersen, Kunstavisen, September/oktober 2004

**************************************************

Aires nórdicos y japoneses en Arcale

Den spanske avis valgte at bruge dette billede af mig med mine malerier i baggrunden uden at omtale mig i artiklen, men jeg blev meget glad for billedet.

TRIBUNA de salamanca, 17 april 2004

**************************************************

Tre nye kunstnere udstiller i Tårnet

“André Lundquist fortæller i sine billeder de mange historier der udspiller sig i et menneskets liv. Det er fortællingen om kærligheden der blomstrer, om venskaber der knyttes, om liv der leves. De personlige erfaringer og den kreative udvikling har sat sine spor i hans billedkunst.”

Frederiksborg Amts Avis, 26. september 2002

**************************************************

Foruroligende stemninger i Tårnet

“Det er de tre kunstnere [André Lundquist med lille Emil på armen, Ulla Faurby Steengård og Anna Lindgren], som vi her ved receptionen oplever som afdæmpede i deres væremåde, men deres værker er alt andet end afdæmpet. De er utroligt udtryksfulde, og nogle af dem er nærmest foruroligende, siger formanden for Kunstforeningen [i Hundested], Lis Jensen”

Frederiksborg Amts Avis, 30. september 2002

**************************************************

Jul i Birkerød

“Kulturudvalget var på juleindkøb på Kunstnernes Julemarked og faldt for dette smukke billede af den unge André Lundquist. Fra venstre kulturudvalgets formand Keld Højgaard, kunstneren, Chr. Mørup Jensen, Henning Straarup og Georg Møller.” (billedtekst)

Birkerød avis, 4. december 2001

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s