At male er for mig

At male er en måde at aktivere historier eller stemninger hos andre. De mennesker og fugle som er på billederne trækker klare spor fra min hverdag. De stemninger og sansninger som er i billederne er mine, men billederne er min mulighed for at eksponere disse. Billederne skal delvis fungere som spejle så det ikke kun er min historie der fortælles. Vi ser, sanser, oplever alle på vores helt egen måde.
Det er et væsentligt element i min forståelse af hvad kunst er for en størrelse. Det må og skal ville noget. Ville noget mere end blot at være eksponent for en kunnen eller patenterede historier –

Farver skaber stemninger og sammensætningen påvirker hele billedet. Jeg maler ofte skyggeløse billeder, men bruger jeg skygger er det frit og uden en direkte lyskilde. Jeg arbejder med ornamentik, konturer og mønstre som bryder farvefladerne og danner form. Hele kompositionen er vigtig for billedet. Rummet bag ved figurerne er i kompositionen lige så vigtigt som figurerne. Ibsen har et eksempel med en gul sporvogns billet på en grå asfalts vej, hvor det handler om størrelses forholdet mellem elementerne i billedet. Hans konklusion er at billedet skal beherskes af en hovedfarve.

Jeg har malet siden jeg var dreng og har været igennem mange stilarter og perioder. Jeg har malet monokrome billeder for at forstå de enkle farvers mangfoldighed. Jeg har arbejdet i flere retninger rent formmæssigt og indholdsmæssigt ,men har langsomt fået et billedsprog som er mit eget.
Min fascination af gamle mestre som Gauguin, Schiele, Modigliani , Munch og Willumsen mfl. er ikke til at komme uden om, men kunsten er i evig vækst . Når jeg ser på mine billeder fra år tilbage er det tydeligt at det var andre ting der optog mig, så selvom mit billedsprog har samme kerne ændres udtrykket over tid. I dag er det kunstnere som Carina Randløv, Morten Schelde, Peter Martensen, Cathrine Raben Davidsen og Olafur Eliasson som optager mig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s