Fernisering i Galleri Nobel

Velkommen til fernisering i Galleri Nobel. Torsdag den 14. september kl 18.00

Henrik Ibsens gate 60, 0255 Oslo, Norge

“Som blandt mennesker “,

Udstilling af billedkunstner André Lundquist ( f. 1972 )

“ Og vi bader i grusgangenes støv, som blandt spurve “

Dette er en linje i Inger Christensens digt Brev i April. Digtet handler om det hverdagslige og om gentagelserne i hverdagen. Om at dække bord, om at bære en buket af tegnede blomster ind, om at holde et barn i hånden eller det at hente frugt fra frugtkælderens mørke. Det handler om det midlertidige og om oplevelsen af den flygtighed det midlertidige bærer med sig. De nødvendige ting stillet ind i verden for en tid. To mennesker på rejse. En mor med sit barn.

Udstillingen Som blandt mennesker tager sit afsæt i dette digt. Vi betragter os selv, som blandt mennesker. Vi klipper legetøj af lilla papir og mens vi drikker hører vi tørsten der slukkes, som blandt mennesker, men vi er alene med os selv i disse gentagelser. Gentagelsens labyrint er vores egen lille rytme inderst i kroppen. Måske som hjertet, der findes inderst i kroppen.

Som hjertet der findes, findes der også et lille rum imellem os alle, et lille ingenmands land. Mellem mennesker der elsker hinanden kan dette rum blive fælles og rytmen i vores gøremål ens, men rummet forbliver et rum. Et rum hvor lyset til tider vælter ind og skjuler os helt.

Malerierne på udstillingen viser vores væren i gentagelsen. Vi sidder, vi står, vi går bestemte steder hen, vi gør som vi plejer. Nogle gange sammen, nogle gange alene. Ligesom vi afspejler denne rytme i vores handlinger afspejler også naturen sin rytme i sine årstider, her oppe mod nord hvor årstiderne virkelig virkeligøres ved at være til. Som vi er til, som blandt mennesker.

vi ankommer en morgen, næsten før vi er vågne.

Den største og varmeste tak til Inger Christensen ( 1935 – 2009 ).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s